Wonder of Water Answer Sheet

Question 1-Name 4 forms of precipitation

Answer- Rain, sleet, hail, snow

Question  2-What is it called when ground water enters the soil?

Answer-Infiltration

Question 3-How does heat transfer of air & water happen?

Answer-Evaporation

Question 4-From what source is most evaporation?

Answer-The Ocean

Question 5-What is water evaporation into air from plants called?

Answer-Transpiration

Question 6-Name 4 sources of runoff

Answer-Rivers, lakes, ocean, ground-water

Question 7-When cool temperature causes water vapor to condense in clouds it is called?

Answer-Condensation

Question 8-Name 3 forms water molecules undergo in the water cycle

Answer-solid, liquid, and gas

Question 9-Which 3 forms of water molecules always surrounds us?

Answer- water/liquid molecules

Question 10-Which living thing is the greatest source of transpiration in the water cycle?

Answer-Plants

Question 11-Where does runoff from lakes, rivers and ground water go?

Answer-Oceans

Question 12= Which living things use respiration to breathe

Answer-Animals

Frank Gore Jersey Jordan Cameron Jersey Cordarrelle Patterson Jersey LeGarrette Blount Jersey James Laurinaitis Jersey Justin Pugh Jersey Matt Forte Jersey Derek Carr Jersey